Медичні довідники серії «Бібліотека «Здоров'я України» Медичні довідники серії «Бібліотека «Здоров'я України» Контакт Карта сайту
Професійно лікарю-практику

Содержание

справочника

Стоматолог

Практична пародонтологія

Антипротозойнi засоби

У випадках, коли патологiчний процес слизової оболонки порожнини рота спричинений або пiдтримується найпростiшими чи анаеробною мiкрофлорою, доцiльно використовувати препарати з групи для лiкування протозойних iнфекцiй.
Лютенурин (0,5% лiнiмент в упаковцi по 50 г) – сумiш дегiдрохлоридiв пуфлеїну та тiобiнуфаридину, що мiстяться в коренях та кореневищах глечикiв жовтих. Застосовують при гострому та хронiчному трихомонозi як неускладненому, так i ускладненому бактерiальною та грибковою флорою (0,5% лiнiмент або 0,1-0,5% свiжоприготований водний розчин), а також для лiкування уражень слизової оболонки порожнини рота, спричинених грампозитивними мiкроорганiзмами та дрiжджоподiбними грибами, виразково-некротичного стоматиту, гiнгiвiту, пухирчастої хвороби i екземи, ускладнених кандидозом.
Метронiдазол (трихопол) – 1% розчин, трихомонацид – 1% розчин, нiтазол – 2,5% суспензiя. Цi препарати пригнiчують розвиток трихомонад та iнших найпростiших, токсично дiють на анаеробнi (клостридiальнi й неклостридiальнi) мiкроорганiзми, а тому їх застосовують у виглядi зрошень, аплiкацiй, аерозольних iнгаляцiй для лiкування трихомонадних уражень, виразково-некротичного та гангренозного стоматиту. Для того ж, нiтазолу властива помiрна, але подовжена (до 24 год) осмотична дiя, що за силою i термiном вияву перевершує гiпертонiчний 10% розчин натрiю хлориду.
Метрогіл Дента – гель для ясен, комбінований протимікробний препарат для лікування і профілактики захворювань слизової оболонки порожнини рота і пародонта. Містить два активні інгредієнти: метронідазол та хлоргексидин. Препарат активний щодо найпростіших та анаеробних бактерій, які спричиняють виникнення захворювань пародонта та виразково-некротичних уражень слизової оболонки порожнини рота. За рахунок додаткового вмісту хлоргексидину активний щодо широкого спектру вегетативних форм грамнегативних та грампозитивних мікроорганізмів, дріжджоподібних грибів.
Ваготил – 36% водний розчин полiметилен-мета-крезолсульфонової кислоти. Має бактерицидну та протитрихомонадну дію. Застосовують для зрошень та аплiкацiй.
Юглон – 4% витяжка iз зеленої шкiрки недостиглих волоських горiхiв. Має полiвалентний механiзм протимiкробної дiї, пригнiчує життєдiяльнiсть кокової, грибкової мiкрофлори та найпростiших, сприяє очищенню та загоєнню ран. Застосовують для лiкування пролiферативних (папiломатозних), виразково-некротичних уражень слизової оболонки та деяких форм кандидозу.

Довідники Корисне Інформація

Гастроентеролог

Ендокринолог

Педіатр

Сімейний лікар

Дерматолог. Венеролог

Пульмонолог. Фтизіатр

Гінеколог

Дитячий ендокринолог

Офтальмолог

Лабораторні тести

Терапевт (том 1)

Терапевт (том 2)

Дільничний педіатр

Кардіолог

Травматолог

Алерголог

Невідкладні стани

Дитячий гастроентеролог

Дитячий інфекціоніст

Імунолог

Антимікробна терапія

Добове моніторування ЕКГ

Хірург

Психіатр

Дитячий пульмонолог

Інфекціоніст

Стоматолог

Уролог

Клінічний досвід

Референтні норми аналізів

Лікарські засоби

Анкета читача

Про нас

Реклама в довідниках

Наші проєкти

Контакти

Сайт для лікарів та медпрацівників
Умови використання